Gymvereniging Olympia heeft veiligheid tijdens de lessen op een hoge prioriteit staan. Dit betreft fysieke veiligheid, maar ook het gevoel van veiligheid en een positief sportklimaat binnen de groep en in samenwerking met de trainer. Olympia verwacht van trainers, vrijwilligers en leden dat zij zich houden aan de door de KNGU opgestelde gedragsregels. Olympia onderschrijft deze regels en past ze aan de eigen situatie aan. De gedragsregels zijn te vinden via deze link: Gedragsregels KNGU

Wanneer het bestuur of de leiding van Gymvereniging Olympia op de hoogte is van grensoverschrijdend gedrag zal er gemeld worden bij de vertrouwenscontactpersonen binnen de KNGU.

Als bestuur van Gymvereniging Olympia hebben wij een eigen visie met omgangsregels opgesteld.

 

Visie

Wij als Gymvereniging Olympia willen een vereniging zijn waar iedereen veilig en plezierig kan sporten. Een vereniging waar iedereen zich veilig voelt om zich te ontwikkelen binnen de sport. Binnen Olympia is daarom geen plek voor grensoverschrijdend gedrag. We hebben een open cultuur waardoor we elkaar durven aan te spreken als iemand zich toch op een grensoverschrijdende manier gedraagt. En als er toch iets misgaat, weten we hoe te handelen.

 

Omgangsregels

  • Wij maken plezier
  • Wij zijn respectvol naar elkaar
  • Wij oordelen elkaar niet
  • Wij pesten niet
  • Wij helpen elkaar
  • Wij accepteren elkaars grenzen

 

Nieuwe leiding

Bij het aannemen van nieuwe leiding wordt er gevraagd een aannamebeleid te ondertekenen waarin een trainer aangeeft de gedragsregels te hebben gelezen en zich hier aan te houden tijdens de lessen. Daarnaast levert de trainer een Verklaring Omtrent Gedrag voor aanvang van de eerste les.

 Het aannamebeleid vindt u hier: Aannamebeleid G.V. Olympia

Vertrouwenscontactpersoon

Op dit moment zijn wij als vereniging op zoek naar een vertrouwenscontactpersoon. Mocht u slachtoffer of getuige worden van grensoverschrijdend gedrag, bent u van harte welkom om dit bij ons te melden. Wanneer het bestuur of de leiding van Gymvereniging Olympia op de hoogte is van grensoverschrijdend gedrag zal er gemeld worden bij de vertrouwenscontactpersonen binnen de KNGU.

Mocht u deze melding liever niet via de vereniging willen doen, kunt u ten alle tijde zelf contact opnemen met de vertrouwenscontactpersonen van de KNGU door te mailen naar vertrouwenscontactpersonen@kngu.nl of te bellen naar HenriĆ«t van der Weg op 06-22663522 of Monique streefkerk op 06-21410802.